ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

33ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

28, 29 και 30 Ιουνίου 2013
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων διοργανώνει το 33ο Πανελλήνιο Ανταμωμα Σαρακατσαναιων στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Και αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί τριήμερο εκδηλώσεων όπως έχουμε υποσχεθεί. Ξεκινάμε την Παρασκευή με το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Νέων Καλλιτεχνών Ελλάδας και Διασποράς και συνεχίζουμε με τα έθιμα της Σαρακατσάνικης χαράς, που θα διαρκέσουν όλο το τριήμερο, καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις όπως αθλοπαιδίες και διάφορα έθιμα των Σαρακατσαναίων.

Διαβάστε το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων εδώ

▲ πίσω

32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

22, 23 και 24 Ιουνίου 2012
Το 32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012. Όπως τόνισαν τα μέλη του Π.ΟΟ.Σ διενεργείται προσπάθεια ώστε στο φετινό αντάμωμα να πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στα λιβάδια, η δομή του δε, θα ανανεωθεί πλήρως.

Στα πλαίσια του 32ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στο Περτούλι διοργανώνεται φέτος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και το 1ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Σαρακατσάνικης Νεολαίας (διήμερο). Το διήμερο αυτό Αντάμωμα θα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις, μέσω των οποίων η νέα γενιά των Σαρακατσαναίων θα είναι σε θέση να γνωρίσει στοιχεία της παράδοσής της, να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς, καθώς και να ψυχαγωγηθεί. Μία από τις εκδηλώσεις αυτές είναι και το Γλέντι Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου.

▲ πίσω

Μύλος των Ξωτικών (2012)

Φέτος η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων εορτών, βρίσκει τον Αι Βασίλη και τα ξωτικά του στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό σημείο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» για να τον μεταμορφώσουν σε «Μύλο των Ξωτικών». Εδώ εγκατέστησαν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων. Οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται, για να πραγματοποιήσουν όσες περισσότερες ευχές μικρών και μεγάλων. Στόχος είναι να σκορπίσουν και πάλι τα χαμόγελα, που τόσο μα τόσο μας έχουν λείψει. Στις 9 Δεκεμβρίου, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν.

.

Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά για πρώτη φορά μοιράζονται μαζί μας, τα πολύ καλά κρυμμένα μαγικά μυστικά της επιτυχημένης, όλα αυτά τα χρόνια αποστολής τους.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Διαβάστε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

▲ πίσω